Spreker en interviewer

Spreker en interviewer tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygensprijs 2017 zijn de Amerikaanse dr. Holly Krieger en de van oorsprong Amerikaanse Tracy Metz.

[team_member animate=”animate_none” last_item=”false” style=”modern” members_name=”dr. Holly Krieger” members_title=”Keynote speaker tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygensprijs 2017″ local_uploaded_image_id=”11526″]dr. Holly Krieger is lecturer aan de University of Cambridge en Director of Studies en Fellow in Maths aan het Murray Edwards College.

Haar aankondiging luidt: Holly Krieger will discuss how mathematics can be used to describe the beauty of symmetry. For centuries, symmetry has fascinated philosophers, astronomers, mathematicians, artists, architects and physicists. It is a prevalent aesthetic theme in the art and architecture of many cultures, and is found all throughout nature. A human face, for example, is found to be more attractive when it is symmetrical. But why is symmetry so satisfying? She will explain how mathematicians study both natural and abstract objects by understanding their symmetries.

(bron: John Adams Institute)[/team_member]

[team_member animate=”animate_none” last_item=”false” style=”modern” members_name=”Tracy Metz” members_title=”Journaliste, presentator en directeur van het John Adams Institute” local_uploaded_image_id=”11523″]Tracy Metz is een Amerikaans journalist die in Nederland woont en werkt. Zij schrijft voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Architectural Record.

Naast haar journalistieke werk schrijft Metz boeken over ruimtelijke vraagstukken. Metz is oprichter en presentator van het live-praatprogramma Stadsleven en directeur van het John Adams Institute, centrum voor Amerikaanse cultuur. Zij ontving in 2007 de Loeb Fellowship en was Visiting Fellow bij de Harvard Graduate School of Design.[1] Zij was lid van de Deltacommissie,[2] is gastonderzoeker geweest bij het Ruimtelijk Planbureau en was lid van de Raad voor het Landelijk Gebied, adviesorgaan van het voormalige ministerie van LNV.[2] In 2012 was zij de winnaar van de Groeneveldprijs en in 2016 van de Maaskantprijs.

(bron: Wikipedia)[/team_member]