Sponsors

Sponsors

In het jaar van toekenning worden de kosten van de organisatie en prijsuitreiking gedragen door een gerenommeerde onderneming of instelling die een aantoonbare affiniteit heeft met het betreffende wetenschapsgebied.

Als sponsors treden onder meer op:

Sponsorrelaties

De Christiaan Huygens wetenschapsprijs wordt sinds 1998 uitgereikt. De afgelopen jaren was ieder wetenschapsgebied gekoppeld aan een sponsor. In het jaar van toekenning werden de kosten van de organisatie en prijsuitreiking gedragen door die sponsor. Alle sponsors zijn gerenommeerde ondernemingen of instellingen die in hun werkveld een aantoonbare affiniteit hebben met het betreffende wetenschapsgebied. Naast de huidige sponsors (Shell, ASML en TNO) hebben in de afgelopen jaren ESA/ESTEC, IBM, ING, Nationale Nederlanden, Aegon, De Nederlandse Bank en Pink/Roccade zich als sponsor verbonden aan de prijs.

Vanaf uitreikingsjaar 2019 zullen alle actieve sponsoren tegelijk optreden in de financiering van de uitreiking in het betreffende wetenschapsgebied. Het werkveld van de sponsor en het onderwerp in het uitreikingsjaar zijn zodoende niet meer aan elkaar gekoppeld. De stichting nodigt de sponsors uit tot actieve betrokkenheid bij de voorbereiding van de uitreiking en vooraf, tijdens en na afloop van het evenement in het genereren van aandacht voor de prijs, de wetenschap en de uitreikingsdag. Is uw organisatie geïnteresseerd in betrokkenheid bij de Christiaan Huygensprijs en bent u bereid een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de Stichting Christiaan Huygensprijs ter promotie van de Bètawetenschappen, neem dan contact op.