Sponsors

In het jaar van toekenning worden de kosten van de organisatie en prijsuitreiking gedragen door een gerenommeerde onderneming of instelling die een aantoonbare affiniteit heeft met het betreffende wetenschapsgebied.

Als sponsors treden onder meer op:

European Space Agency (Estec)

Shell

Aegon

Sponsorrelaties

De Christiaan Huygens wetenschapsprijs wordt sinds 1998 uitgereikt. De afgelopen jaren was ieder wetenschapsgebied gekoppeld aan een sponsor. In het jaar van toekenning werden de kosten van de organisatie en prijsuitreiking gedragen door die sponsor. Alle sponsors zijn gerenommeerde ondernemingen of instellingen die in hun werkveld een aantoonbare affiniteit hebben met het betreffende wetenschapsgebied. Naast de huidige sponsors (Shell, ESA/ESTEC en Aegon) hebben in de afgelopen jaren IBM, ING, Nationale Nederlanden en De Nederlandse Bank zich als sponsor verbonden aan de prijs.

De stichting nodigt de sponsors uit tot actieve betrokkenheid bij de voorbereiding van de uitreiking en vooraf, tijdens en na afloop van het evenement in het genereren van aandacht voor de prijs, de wetenschap en de uitreiking.